Демократична България още мисли за кандидат-президентската си двойка

Демократична България“ се регистрира в ЦИК за предстоящите президентски и предсрочни парламентарни избори на 14 ноември. Все още продължават да мислят за всички възможни варианти за кандидат-президентска двойка.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов заяви пред журналисти, че целта пред формацията е да получи мандат за съставяне на правителство, което означава второ или трето място на изборите. ДБ е единствената политическа формация, която може да гарантира формирането на демократично мнозинство в парламента на база ясни политически цели и коалиционни споразумения.

По думите му политиката на мътните води, в които плуват различни лични проекти, спасители, месии и други такива, довели България дотук. Трябва да спрем да опитваме един месия да сменим с друг месия, настоя Христо Иванов.

„Дайте ни мандат, за да гарантираме наистина дълбока демократична промяна в страната“, призова Христо Иванов обществото.

На въпрос за отношенията с „Продължаваме промяната“, Иванов заяви, че гледат на тях с надежда и като партньори, въпреки че на тези избори ще се явят като конкуренти. Страницата за партньорство е отворена за следващия парламент. Явно е нужно техния проект за изкристализира.

Ясна разделителна линия е отношението към ГЕРБ и ДПС. Христо Иванов иска демократично общество извън ГЕРБ и ДПС, ясно отношение чрез коалиционно управление, решителност за дълбоки демократични реформи в правосъдието, регулаторите, службите и лустрацията.

ДБ и в следващото Народно събрание остава на твърдата позиция, че ГЕРБ и ДПС трябва да останат извън властта, защото са носители на вируса на корупцията и авторитаризма.

news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram