Даниел Митов: ГЕРБ трябва да направи сериозен опит да състави кабинет

Бях от гражданската квота на ГЕРБ, но взех решение да стана член на партията. Това каза в ефира на Нова ТВ Даниел Митов, избран за депутат от ГЕРБ/СДС и бивш външен министър. Той сподели, че е направил това защото партията се е изградила като най-голямата дясна партия в страната.

Митов посочи, че до този момент не е имало разговори за министерски кресла, но партията трябва сериозно да се опита да състави правителство. Обръщане обаче към БСП е невъзможно. Политикът препоръча да не се изолира ГЕРБ, защото резултатът ще бъде кабинет от типа на „Орешарски“ или „Беров“. „На предизборни мантри не вярвам, необходимо е да се направи опит да се състави отговорно правителство, отстраняването на един човек не може да е политическа цел“, каза още  Митов относно обединяване на останалите политически формации срещу ГЕРБ.
За него не е ясно точно каква партия е „Има такъв народ“, за да може да се получи подкрепа на едно управление на тази организация, без да се изясни какви са идеите им. Митов е убеден, че страната трябва да има управление и всички, които са получили значително доверие, имат отговорност да съставят правителство.“В този момент на пандемия страната не може да остане на автопилот“, категоричен бе Даниел Митов.

Относно служебно правителство, бившият участник в такова заяви, че то не може да свърши кой знае какво, освен да подготви следващите избори, а ако бъде сформирано правителство от другите политически сили, Митов е сигурен, че няма да има протести, свързани по някакъв начин с ГЕРБ.  
Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram