Данаил Кирилов подаде оставка

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов е подал оставка. Това е станало след разговор с премиера Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Данаил Кирилов смени шефското място в правната парламентарна комисия след скандала „Апартаментгейт“, заради който оставка подаде Цецка Цачева.

По информация на „Хоризонт“ оставката си Кирилов е подал и заради масовите критики към него в социалните мрежи. Станало е по негова инициатива, но премиерът не го е убеждавал да се откаже.

От Министерския съвет уточниха, че дали Борисов ще приеме оставката на Кирилов, ще реши след разговор с коалиционните партньори. Ако тя бъде приета, до гласуването й от парламента, Данаил Кирилов остава министър, макар и в оставка.

От началото на мандата си през пролетта на 2019 година Кирилов често е герой на видеоклипове в социалните мрежи, заради негови изказвания – отново там.

Заради пост по адрес на акцията на Христо Иванов на плажа пред лятната резиденция на Ахмед Доган получи лична забрана от премиера Борисов да пише във Фейсбук.

Коментар на Даниел Кирилов пред медиите в понеделник, след прокурорското събиране в Бояна, активизира критиките срещу  него и роди специална Фейсбук – група, която до днес има над 16 000 последователи.

Освен че се забавлява с него и популярен анимационен герой, в постовете на тази общност се иска и оставката на Кирилов.

БНР

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram