Горанов може да извади Калин Вельов от парламента

Музикантът Калин Вельов може да се окаже депутатът с най-кратък мандат в това Народно събрание. Вельов се закле като народен представител от ГЕРБ в петък, след като Джема Грозданова напусна парламента. Ако обаче финансовият министър Владислав Горанов се върне на депутатската банка, то именно Вельов ще трябва да му направи място в парламентарната група на ГЕРБ.

Днес най-новият депутат на ГЕРБ успя да се изяви в парламента – защити парите за култура, които ще отчислява тотото. „Смятам, че е справедливо и е много необходимо да обърнем внимание на културата през тази мярка“, каза той. В последните дни той коментираше, че правителството не трябва да подава оставка, но определяше и исканията на протестиращите като основателни.

Освен Горанов, в парламента може да се завърне и Николина Ангелкова. Караниколов няма такъв избор, тъй като преди да стане член на правителството беше изпълнителен директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. Нито Маринов – до септември 2018 г. той беше главен секретар на МВР.

СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram