Глобяват кмета на Калофер заради мъжкото хоро в Тунджа

Кметът на Калофер Румен Стоянов ще бъде глобен заради мъжкото хоро, което се изви тази сутрин във водите на река Тунджа.  Това съобщи областният управител Дани Каназирева.

Все още не е ясно какъв ще бъде размерът на санкцията, като актът ще бъде за неспазване на противоепидемичните мерки, но ще се изясни дали той ще бъде съставен на кмета като физическо лице или на администрацията като юридическо лице.

„Ако се докаже, че местната администрация е участвала в организацията на събитието, то те ще бъдат глобени с 2000 лв., ако не се съберат достатъчно доказателства за това, глоба от 1000 лв. ще получи Румен Стоянов“, коментира Каназирева.

„Уважавам традициите,  неведнъж съм присъствала на мъжкото хоро в Калофер на днешния ден, но ситуацията е различна и правилата трябва да бъдат еднакви за всички и да се спазват. Никой от участниците не носеше предпазни средства, нито пък се спазваше дистанция“, заяви още Каназирева.

Тя даде за пример Пловдив, където днес при хвърлянето на богоявленския кръст са се спазвали всички мерки.

„На всички участници им бяха направени бързи антигенни тестове – 68 на брой, които бяха отрицателни. Раздаваха се и маски, което не видяхме сутринта за съжаление днес в Калофер“, каза областният управител.

Трафикнюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram