Гешев иска радикални мерки: Времето ни изтича!

а втори път призовавам за радикални мерки, каквито искат лекарите в страната. Опасявам се, че времето ни изтича и че трети път, когато призова, вече ще е късно и можем да се окажем в италиански вариант“. Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред БНР.

Столичната колегия на Българския лекарски съюз излезе с предложение за засилване на ограничителните мерки срещу COVID-19. Медиците настояват да бъде въведена забрана за напускане на домовете, както и да се ограничи влизането и излизането от София.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Гешев иска радикални мерки: Във война сме за здравето си!
Гешев зове: Трябва да се мине в режим на почти военно положение
Радикални мерки: Гешев иска незабавна карантина за Банско
По този повод Гешев каза, че е запознат с призива на софийските лекари и абсолютно ги подкрепя. „Напоследък ми се обаждат лекари от цялата страна и мнението ми е, че цялото лекарско съсловие е за радикални мерки. За такива мерки призовах и аз още във вторник в Народното събрание. Те са от компетентност, разбира се, на правителството и на НС“, каза Гешев.
Той призова политиците „да не се занимават с дребно политиканстване, а да се вслушат в гласа на лекарите, защото те ще бъдат на първа линия, ако се развият негативно нещата. Когато ние сме болни, отиваме при лекар, не при политик“.

„Сега е моментът политиците да покажат отговорност към тези, които са ги избрали и да направят всичко възможно, за да защитят българските граждани, българската държава, а и собствените си семейства“, посочи още Гешев.

Той не пожела да коментира конкретни мерки, сред които поставянето на София под карантина. „Мисля, че бях достатъчно ясен, настоявам за радикални мерки, каквито иска лекарското съсловие“, заяви Гешев.

dnes.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram