Гешев вече не живее в дом 5 на резиденция Бояна

Главният прокурор Иван Гешев, който близо година и половина живя в дом 5 на резиденция „Бояна“, се е изнесъл оттам, съобщава Дневник, като се позовава на информация от Министерски съвет.

В имуществената си декларация обвинител №1 бе обявил, че обитава жилище от 57 квадратни метра по договор за наем срещу 2200 лева месечно, на което наемодател е администрацията на правителството.

От Министерски съвет и сега отказаха да уточнят дали декларираният от Гешев имот е именно дом 5, позовайки се, че това са лични данни. Но от анализа на всички известни и потвърдени досега данни, се разбира, че главният прокурор е обявил част от имота и плаща за него, а другата част е наета от член на семейството му, който заплаща същата сума – 2200 лева.

„В случая се касае за хотелско настаняване в обект, който не е част от ведомствения жилищен фонд на Министерски съвет. Хотелското настаняване е при условията на услугата „дълъг престой“, дефинирана като настаняване в помещения, за не по-малко от три последователни нощувки, реализирани от един настанен“, пише в отговорите от Министерски съвет до „Дневник“.

От тях се разбира още, че Гешев е започнал да живее там през юли 2020 година и договорът ще бъде прекратен към първи октомври 2021 година. Главният прокурор обаче се е изнесъл предсрочно от имота.

Оффнюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram