ГЕРБ се явяват на изборите в коалиция със СДС

ГЕРБ няма да се яви самостоятелно на парламентарните избори на 4 април. Това стана ясно след като партията внесе документите си в Централната избирателна комисия в последния възможен момент. Коалицията не е обаче нова. ГЕРБ ще се явят заедно със СДС, с които участваха и на евроизборите.

Подписите бяха внесени от председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, депутатът от ГЕРБ Тома Биков, лидерът на СДС Румен Христов и др. Подадени са 9 999 подписа. 


„За годините, в които управляваме, доказахме, че имаме воля да градим България и да постигаме видими резултати. Доказахме , че можем да носим отговорност. Нашата рецепта за успех е „Работа, работа, работа“. Това и обещаваме на избирателите. Заедно с коалиционните ни партньори от СДС имаме програма с ясни цели и приоритети“, обясни д-р Даниела Дариткова, цитирана от Нова телевизия.


Тя подчерта, че председателят на партията – премиерът Бойко Борисов, също ще бъде водач на листа.


Като невъзможни партньори от коалицията ГЕРБ/СДС посочиха БСП и „Атака“.


Впечатление прави “волята да се гради България”. Заявката на д-р Дариткова идва на фона на редица скандали, свлачища и срутища, пропаднало метро, шахти-убийци, които дебнат по улиците на столицата, чийто градоначалник е пак… от ГЕРБ. 

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram