ГЕРБ: Няма да внесем нито една от предложените от Радев промени в Изборния кодекс


„Радев показа, че не може да живее в среда на консенсус и насрочи изборите за 4 април. От лятото той предлага ”, заяви Тома Биков  относно обявената от Румен Радев дата на изборите – 4 април.

ГЕРБ няма да внесе нито една от промените, които президентът е предложил.

„Ако опозицията реши да преразгледа публичната си позиция от последните дни, нека да внесат промените на Радев. Ние няма да го направим. Основанието за това е, че подобен подход би нарушил доверието в изборния процес”, смята депутатът от ГЕРБ.

Биков подчерта, че управляващата партия ще направи всичко възможно да повиши избирателната активност, като убеждават със своите идеи избирателите. А според Георг Георгиев вълнуващият въпрос в случая било чия дата е 4 април и каква е разликата.

„Ако си спомним изказванията на президента – той искаше да прави избори още през есента, а сега изведнъж казва, че има време. Време за какво? Да промени фундаментално и философски идеята на изборите в България и това как те се провеждат. Президентът иска да нарушим съветите на Венецианската комисия и да сме в разрез с всичко онова, което прави изборите прозрачни“, смята той.

Депутатът обвини Радев в „чертаене на разделителни линии“. Той подчерта, че тази година католическият и арменският Великден са на 4 април и това би създало проблеми на българите, които ще гласуват в чужбина. Според Георгиев президентът не е преценил това.

Очаквайте подробности!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram