ГЕРБ е готова да подкрепи правителство, предложено от Слави Трифонов

Социалният министър и водач на една от листите на ГЕРБ на парламентарните избори Деница Сачева обяви, че партията е готова да подкрепи правителство, предложено от втората политическа сила „Има такъв народ“. Това ще стане, едва след като ГЕРБ внесе предложение за свой кабинет. Тя уточни, че Бойко Борисов може да не бъде посочен за премиер, тъй като все още няма конкретно решение вътре в партията.

По-рано днес Борисов призова лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов да се готви да управлява, тъй като не очаква да събере нужната подкрепа за правителство на ГЕРБ. Той дори предложи 10 депутати от партията си, които да помогнат за гласуването на кабинет на втората политическа сила. На въпрос дали би се съгласила да е един от тези 10 депутати Сачева отговори, че „ще направи каквото е нужно“.

„Ние сме градивна партия. Нашето име се свързва с градеж, със строителство. Ние сме за едно стабилно управление. Политиката не е концерти и скечове. В нея се носи отговорност и човек трябва да застане и да поеме такава“, каза Сачева и подчерта, че предсрочни избори ще доведат до хаос в държавата.

Тя добави, че на 30 април приключва извънредното положение и следващото правителство трябва да реши „ще отваря или не“, но не уточни какво точно има предвид. Тя призова Слави Трифонов да прекрати мълчанието си и да предложи кадрите, с които иска да управлява. Сачева допълни, че очаква да види и каква ще бъде европейската подкрепа за него.

Социалният министър, също като Борисов, заговори за свикване на Велико Народно събрание. Тя посочи и как може да се стигне до него.

„Ако не можем ефективно да произведем стабилно правителство, което да помогне в справянето с кризата, то да се използва този парламент, за да бъде свикано Велико Народно събрание и да направим конституционните промени, за които всички говорят“, заяви Сачева.

dnevnik.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram