ГЕРБ внесе в СГС искова молба за 100 000 лв. срещу Бойко Рашков

ПП ГЕРБ внесе в Софийски градски съд искова молба за 100 000 лв. срещу Бойко Рашков във връзка с изявленията му за парите от магистрала „Хемус“ съобщи Евроком.

Делото е образувано и разпределено на съдия – докладчик.

На 4 януари ГЕРБ заплаши, че ще съди вътрешния министър Бойко Рашков, след като след проведен разпит в Софийската градска прокуратура той заяви, че част от аванса за ЛОТ 5 на АМ „Хемус“ е бил пренасочен към политическата партия на Бойко Борисов.


„За пореден път Бойко Рашков лъже и хвърля в общественото пространство обвинения без да посочи доказателества за тях! Ето защо ГЕРБ ще даде на съд Бойко Рашков. Нека докаже твърденията си в съда или да понесе отговорност за лъжите си. Това се казва в позиция на ПП ГЕРБ във връзка с днешния разпит на вътрешния министър в прокуратурата по делото „Хемус.“ Бизнесът фалира, сметките за ток и газ са чудовищни, здравната система е на ръба, доходите на пенсионерите се оказаха по – ниски от обещаните, а Рашков за пореден път се опитва да отклони общественото внимание от проблемите на деня, с активни мероприятия, защото така му е наредил началникът му Румен Радев.“, написаха от ГЕРБ в прессъобщение, разпратено от партията.

Припомняме, че в началото на този месец Бойко Рашков беше призован на разпит пред Софийската градска прокуратура, след като през декември месец миналата година в интервю за БНР той обяви, че без съмнение знае къде са отишли авансите за ЛОТ 5 на АМ „Хемус“, без обаче да посочва конкретно име или политическа партия. Пред медии той обяви какво е казал пред прокурорите, а именно, че за него е без съмнение, че около 30-40% от предплатените средства за „Хемус“ са отишли в ПП ГЕРБ. Той не посочи конкретно лице, като заяви, че работа на прокуратурата от тук нататък ще бъде да открие кое е то. Впоследствие Рашков заяви, че не се е задълбочавал в своите показания, тъй като не вярва на прокуратурата и според него тя ще докладва на Борисов.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram