Георг Георгиев: Настояваме за оставката на проф. Иво Христов като депутат

Младежкото ГЕРБ настоява за оставката на проф. Иво Христов. Това каза лидерът на Младежи ГЕРБ и заместник-министър на външните работи Георг Георгиев, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Това е, за съжаление, един много унизителен рецидив. След като преди време българите бяха определени на 80% като дебили, днес проф. иво христов нарече в ефира на национална медия „инфантилно българского население““, обяви Георгиев.

„Като млади хора, интелигентни хора, като хора, които не припознават себе си нито като дебили, нито като инфантили и не могат да се съгласят с тази градация – преди бяха 80%, сега всички ние сме определени като „инфантилното българско население“, смятаме, че вече Иво Христов няма нито моралното, нито каквото и да е друго политическо право да представлява българския народ“, категоричен бе Георгиев.

Неговата оставка е закъснял акт. Не можем да простим поредната му квалификация. Такова унижение, обида не може да бъде подмината с лека ръка, добави той.

Искаме да попитаме и г-жа Корнелия Нинов подкрепя ли тези думи, стои ли БСП зад тях, каза още Георг Георгиев.

Ето какво каза проф. Иво Христов тази сутрин:

„Очарователна е тази българска черта да гласувате за поредния спасител, без да знаете какво има вътре като съдържание. Както сме я подкарали, преди 30 и кусур години ни управляваше Тато, след това дойде Командира, след това дойде Дедо, сега Баце. Предполагам, че следващият трябва да бъде пак някакъв такъв – да осъществява родителски надзор върху инфантилното българско население“.

Emr[ekjc,

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram