Георги Свиленски, БСП: Направихме всичко възможно да обединим левия вот

Българският ляв избирател очаква обединен субект

„10 милиарда отписани вземания, 10 милиарда чакащи за описване. Това е политиката на ГЕРБ през последните 10 години. Политически уволнения – на шефа на ДАНС… ? Няма как едно политическо назначение да не го последва политическо уволнение, защото не може Тома Биков в предаване да казва, че има подслушвани политици. Президентът да не знае такова нещо. Този председател на кого докладва? На Тома Биков или на президента, който е главнокомандващ и би трябвало да знае това?“ Това коментира по БНТ водачът на коалиция „БСП за България“ В 24-ти МИР в София Георги Свиленски по повод уволнението на шефа на ДАНС.

Свиленски припомни още, че социалните мерки са помогнали само на някои български граждани. По думите му 460 милиона е бил дефицитът в първото тримесечие, а предното правителството е оставило една фалирала държава.

„Аз не отпадам от партийното ръководство. Партийното ръководство е такова, каквото го избира Националният съвет. Той е избрал Изпълнителното бюро. Всеки има своите функции – аз като член на Националния съвет и водач на листа“, изрази позиция социалистът по повод промените в ръководните органи на БСП.

По повод коалицията вляво, обединена около БСП, Свиленски посочи: „Коалицията е добра новина. Българският ляв избирател очаква обединен субект. През последните 15 години това раздробяване – външно инициирано и подпомагано, доведе до това ГЕРБ да управлява 11 години, съсипвайки държавата и раздробявайки левицата. Направихме всичко възможно да обединим левия вот“.

По отношение работата на служебното правителство, Свиленски изрази мнение, че то досега си върши работата: „Подготвя изборите и показва наследството. Показва какво се е случвало в НАП, АПИ, в службите за сигурност. До момента си вършат работата и не са направили нищо, за което да бъдат критикувани“.

Линк към  официалния сайт на БСП:https://bsp.bg/news/view/20084-georgi_svilenski_bsp__napravihme_vsichko_vyzmojno_da_obedinim_leviya_vot.html

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram