Георги Марков: За 7 месеца станахме американска колония. Скарахме се с Русия. Клекнахме на Македония


Г-н Марков, изненада ли ви отказа на ПП да излезе в обща листа с ДБ?

– ПП е проект на „Америка за България“ под егидата на Демократическата партия и на Сорос. Още когато Байдън ни посочи за премиер Кирил Петков, стана ясно, и аз го казах, че Христо Иванов е в немилост. Американците заложиха на Кирчо, а не на ДБ. Щом ПП не искат ДБ в листите, значи американците не държат Христо Иванов и ДСБ да са в следващия парламент. Иначе с един телефон на посланик Мустафа и щяха да са вътре.

– Защо според вас американците заложиха на Кирил Петков, а не на Христо Иванов?

– Причините са много. Петков е симпатичен, а Иванов е нехаризматичен. Киро е динамичен, а Христо -флегматичен. Кирчо можа много бързо да изпълни поставените му задачи. За 7 месеца станахме колония. Клекнахме на Македония, скарахме се с Русия, изнесохме тонове оръжие за Украйна, дръпнахме се от „Газпром“. В същото време Институтът за правни инициативи на Христо е гушнал милиони, а не е свършил нищо. Не можа да смени главния прокурор. Както предрекох, Гешев ги надживя.

При това Христо беше в кабинета на Бойко и стана провалил се министър на правосъдието. Да не говорим, че e oт семейство на яки комунисти – дядото на Христо е от Коминтерна. Затова се прекръсти от Бойкикев на Иванов. Кирчо, за разлика от него, не беше употребяван до онзи момент. Беше и ново лице, при това усмихнато.

– Според вас – ще могат ли ДБ да влязат в следващия парламент?

– Възможно е Корнелия да ги вземе в листата на БСП като граждански лица. Те ѝ помогнаха да стане вицепремиер. Би трябвало да им е благодарна. А и те са си комунистически отрочета. Включването на ДСБ в листите на БСП ще е акт на благодарност към убийците на СДС. Самостоятелно ще им е трудно. Те разбиха мита, че са десни и се коалираха с БСП. ДСБ е агент на БСП. Явни поддръжници са и на анархокомуниста Бойко Рашков.

– В предишния ни разговор хвърлихте бoмбa, че правителствата в Eвропа ще падат като круши заради санкциите, които ЕС наложи на руснаците, а те удариха европейците. Споменахте и Германия…

– Прогнозата ми е, че канцлерът на Германия Щолц ще падне до Коледа. 65% от германците са притеснени как ще изкарат зимата без ток и топла вода, инфлацията е ужасна. Медиите отсега призовават да не се ходи на бунтове още преди да са почнали. Германия, след Меркел, няма водач. Тя нямаше да допусне войната. Щолц е освиркван вчера в Нойрупин с викове „Предател!“. Съюзът на занаятчиите в Хале излезе с публично писмо до Щолц с искане санкциите срещу Русия да бъдат спрени.

Те пишат: „Това не е наша война“. Писмото е публикувано във „Велт“. Въпросът към Щолц е директен: „Искате ли да сте канцлерът, съсипал Германия заради американците? Нашите клиенти са против санкциите!“. При това Щолц днес дава показания пред специална комисия, че като кмет на Хамбург е помагал за укриване на данъци на банката „Варбург“, която после е спонсорирала кампанията на социалистите на изборите. Прокуратурата се добрала до доказателства в пощата на секретарката му.

Защо чак сега започнаха тези обвинения? Докато беше министър в последния кабинет на Меркел, и то на финансите, всичко беше спокойно. В почти всички страни на Запад прокурорите се ползват като бухалки в
политическата игра. Атаки имаше срещу Себастиан Курц, Берлускони, Саркози… Затова Сорос призна, че финансира изборите на прокурорипрогресисти в САЩ.


Виктор Орбан е прав – ЕС се простреля в белите дробове с тези санкции срещу Русия.

– Казахте, че в Словакия се очаква правителствена криза и са събрани 350 000 подписа за оставка на правителството от лидера на опозицията Роберт Фицо?

– Подписката набъбна на 400 000. Всъщност те искат референдум за оставка на кабинета на Едуард Хагер, което, според мен, не се връзва със Словашката Конституция и едва ли президентката ще го насрочи. Но недоволството срещу соросоидното правителство е голямо и то ще падне, защото е разбито и отвътре.

– Възможно ли е в Унгария Виктор Орбан да отиде с някоя чиновничка и държавния самолет за една любовна вечер, примерно до хърватското море?

– Питах двама унгарци по този въпрос. Те се ококориха и казаха, че в Унгария такъв въпрос не може да се зададе. Като ме питаш за Орбан, да ти се похваля, че му направих политически портрет във в. „Ретро“ от 1988 г. до наши дни. Приятели вчера са го купили и им е било интересно да четат за Феномена/КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram