Георги Гьоков: Подходът към кризата от страна на правителството е неадекватен

„Оставката на цялото правителство е задължителна, а управляващото мнозинство ни устройва водевилни сценки – под формата на парламентарно изслушване. И вместо този, който повече от 10 години забърква кашите в държавата, хамалски псува и обижда президента, евролидерите, народните представители, който не уважава българския народ, да дойте тук и да си подава оставката, или поне да се защити, той се крие и праща накуп 3-ма от министрите си да се обясняват от негово име какви велики дела ще свършат, ама друг път”. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” Георги Гьоков в Народното събрание.  

По думите това, с което управляващите се хвалят, хората определят като хвърляне на прах в очите, купуване на спокойствие и отсрочка за подаване на оставката. „Още от първия месец на хората им е ясно, че подходът към кризата от страна на правителството е неадекватен и то не може да се справи с това огромно икономическо и социално сътресение. Необходими са прецизно планирани мерки в един ясен и консенсусен план за възстановяване, но не виждаме такъв”, категоричен е Гьоков.

„Ще харчите много пари и хората очакват да се гарантира, че здравето им ще е защитено, работните места също, а компаниите ще се подкрепят и ще се върви към социално сближаване. Но за съжаление в мерките ви няма перспектива. Възстановяване на икономиката се очаква след края на 22 г., а вие планирате в перспектива от три месеца – по 50 лева на пенсионер, по 3 лева на безработен. Смешно и неубедително на фона на това, което правят други страни”, смята още народният представител от левицата.

„Никакво значение няма дали ще похарчите 2 милиарда или 2 лева, ако хората не останат с удовлетворение, че тези пари са похарчени в тяхна полза, а не че си купувате спокойствие с тях или че ги редите в шкафчето”, завърши Гьоков.

Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram