Георги Гергов избяга от Национaлния съвет на БСП заради разкритите му нарушения

Заради множеството сигнали на членове на партията за нарушения в работата на Областния съвет, чийто председател е Георги Гергов, той е напуснал Националния съвет на БСП, свидетелстват присъствали на форума тази вечер /17 декември/.
Основният мотив на социалиста-бизнесмен да излезе от ръководния орган на социалистите бил, че е притиснат от проверката, която изпратило Изпълнителното бюро на партията.
Общопартийната контролна комисия отменила заседанието на съвета, свиканo от Гергов, като противоуставнo и не признала посочения от него „сламен” председател.
Гергов се надявал, че с оттеглянето му от Националния съвет, проверките от централата на партията ще спрат.
Гергов изразил и солидарност с изключения от партията Иван Иванов – депутат от Варна, като го определил като честен и морален човек, въпреки да се твърди, че Иванов поръчал да пребият негов съпартиец във Варна и срещу него има образувано досъдебно производство .
Гергов направил направил „изповед“: „Взех решение да се оттегля като делегиран член на Националния съвет. Основният ми мотив е, че аз съм председател на втората по големина организация, а моят глас никой не го чува. Не може повече да продължава така. Взимат се гласове само от най-близките до Корнелия хора. Който не е съгласен с нея, става като Иван Иванов. А тоя човек какво му беше, гореше за партията, с нея лягаше и с нея ставаше“, заявил Гергов. Бизнесменът продължил: „Така се саморазправя Корнелия. А около нея сбрала само хора, дето не ги е грижа за изборите, за листите. Само искат да са водачи и на държавна софра. Оня ден на срещата с така наречената проверовъчна /б.а. ОПКК/ комисия, какво ли е там ми стана ясно, че аз преча. Аз няма да се махна като председател, давам назад от национално ниво. Айде, дано сега това помогне да се спре проверката и да се спре да се пречи на пловдивската организация да работи, да се остави на мира. Ние сме пример за това как трябва се работи, даваме път на младите. Аз трябва да свия напрежението към организацията. Не може тия около нея да искат да са само в листите. Аз казах, казвам го пак – победата на Корнелия ще е нейния крах, и то скоро. Тя не става. Аз я поздравих като я избрахме, макар че беше с манипулации и фалшификации. Ама не става! Разсипва партията, и партията скоро ще и го върне. Тя гледа само да е на хранилка и да мисли за нея си”, ожалил се олигархът-социалист.    ОтговорПрепращане
Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram