Георги Атанасов: Атакуват Нинова, защото е единственият шанс на БСП да оказва съпротива на ГЕРБ

БСП трябва да стигне докрая в изчистването на червените барони, но така или иначе те са морално изключени . Това каза в интервю за Агенция „Фокус“политическият анализатор Георги Атанасов за ситуацията в БСП и прекия избор за председател. 

„Няма как да претендираш, че си фактор и коректив в една лява социалистическа партия като БСП и в същото време да получаваш 43 млн. от златната дупка във Варна, напълнена от ГЕРБ или други от така наречените псевдочервени милионери, които чудесно си съжителстват с властта, получават обществени поръчки за крупни проекти по европрограми в общини на ГЕРБ“, каза още Атанасов. 

Политическият анализатор изтъкна, че неколцината червени феодали сипят огън и жупел срещу Корнелия Нинова, а тя им е вдигнала заслужен червен картон. 

„Тя олицетворява единствената реална и адекватна опозиционна линия в нашата страна и тя просто вдигна БСП от будната кома, до която я бяха докарали предишните ръководитеи на партията“, каза още политическият анализатор. 

Конфликтите в БСП са преекспонирани подчертава политическият анализатор Георги Атанасов. „Убеден съм, че 80-90 % от масовите членове на столетната партия възприемат лидерството на Корнелия Нинова като една абсолютна справедлива и незаменима реалност. Защо? Много просто – председателят на БСП успя да реанимира столетната партия от будната кома, до която я баха докарали нейните предшественици и да постигне съвсем реални положителни резултати и то в условията на една почти монополна васт на ГЕРБ“, каза още Атанасов.  По думите му в тези изключително сложни условия Корнелия Нинова е успяла да направи няколко много важни неща. 

„Под нейно ръководство БСП удвои парламентарното представителство от под 40 депутати, на 80, спечели президентския вот, подобри с 25-30 % резултатите си на евровота и на общинските избори и това само в рамките на няколко години при пак повтарям абсолютна монополна власт на ГЕРБ и изключително тежки вътрешнополитически условия.

Имам предвид войната срещу БСП чрез партийната субсидия, медийната агресия и да стигнем до сегашната негативна кампания и черен пиар, който всекидневно тече през медийните казионни чешми срещу Корнелия Нинова. Занимавал съм се много години със спорт и знам, че там важат само резултатите“, коментира още политическият анализатор. 

Очевидно един от заместниците на Нинова не е толкова опасен за управляващите, колкото нея и затова само тя е подложена на атаки. Според  Атанасов този, който е неудобен за ГЕРБ като единствената реална алтернатива, е поставен под огън. Политическият анализатор изтъкна, че такава е Корнелия Нинова.

 „Удобните на статуквото в БСП са подпомагани под различни форми и обслужвани от пропагандната машина от управляващите. То е много ясно, няма колебания за мислещия човек. Акуват Нинова, защото знаят, че е единствения шанс на БСП да оказва съпротива на ГЕРБ и да се бори за едни по-добри парламентарни и политически позиции“, изтъкна още политическият анализатор.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram