Въоръжена охрана не допуска никого до Догансарай

Въоръжени мъже, които охраняват морския сарай на Ахмед Доган в Росенец, изгониха от плажа пред имението лидера на „Демократична България“ Христо Иванов, общинския съветник на ДБ в Бургас Димитър Найденов и други симпатизанти на партията.

Въпреки че собствеността на бреговата ивица е изключителна държавна собственост, здравите мъже отказаха да се представят, да кажат дали са служители на Националната служба за охрана, и изключително грубо изблъскаха българските граждани във водата, като не им позволиха да стъпят на брега.

Малко по-късно дойдоха двама полицаи, които поискаха личните документи единствено на хората във водата. На униформените беше показан и документ, който доказва, че брегът е изключителна собственост на държавата и българските граждани имат право да бъдат на плажа. „Тези неща не се решават тук на камъните. Ще си дадем личните карти, като напуснете“, отсече единият от гардовете. До края на излъченото видео не се видя полицията да проверява личните карти на охранителите. По-късно Христо Иванов обяви, че ще подадат жалба в полицията заради действията на въоръжените мъже.

От пресцентъра на Националната служба за охрана не отговориха на „Сега“ дали в момента техни служители охраняват имението на Ахмед Доган. От службата обещаха да излязат с позиция до края на деня.

СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram