Вече 48 са излекуваните от коронавирус

611 са вече случаите на заразени с коронавирус българи. За последното денонощие новите случаи са 30, а нарастването е с 5.2%, отчете шефът на Оперативния щаб Венцислав Мутафчийски на редовния си брифинг в Министерски съвет. Спрямо резултатите, докладвани от Министерство на здравеопазването вчера в 17 часа увеличението е с 18 нови заразени.

От новите случаи 13 души са приети в болница. Към момента 27 са пациентите в интензивните отделения.

За изминалото денонощие в лабораториите 498 са изследваните проби. Най-много случаи са открити в София.

33 са вече заразените медици, а новият случай е на интернист. Данните са за външно заразяване, не за заразяване с лечебно заведение.

48 са вече излекуваните.

Приключило е тестването на полицейските служители. Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев посочи, че 1007 са с отрицателен тест. Двама са с пресни антитела. Седем са положителни, те имат изградени антитела. Няколко служители на реда имат симптоми, но са с отрицателни резултати.

В момента има циркулация и на други вируси, обясни Кунчев. Резултатите показват, че все още не е налице активна циркулация на вируса дори и в София, подчерта Кунчев. Според него ако продължават мерките може да овладеем пандемията. Но за разхлабване на мерките и дума не може да става, според Кунчев. Изводът е, че масов скрининг ще е скъп и безсмислен, посочи и шефът на Оперативния щаб Венцислав Мутафчийски.
Все още не е ясно изгражда ли се имунитет след коронавируса. Засега няма повторно заразен у нас.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram