Весислава Танчева: Борисов и Ананиев лъжат нагло цяло съсловие вече две години!

Започвам с това, че Лъжат нагло, противоречат си, самоопровергават се, хвърлят едни милиони във въздуха, после хвърлят още, после още повече и накрая нищо особено не се случва – заплатите в държавните и общински болници се променят с по няколко лева, вместо с по няколко процента!

Дълга е темата, но без всякакво съмнение отговорност за разпадащата се система на здравеопазването носят дългата поредица министри, събирани от Борисов по кръстовища и бензиностанции в последните 10 години, както и лично той, разбира се.
Всяко искане, което медиците поставяха през годините, беше приемано на нож, независимо колко смислено и полезно можеше да бъде. Изоставени от казионните си синдикати КНСБ и Подкрепа, които дори не крият колаборационисткото си поведение, тези хора просто трябваше да вземат нещата в свои ръце. Направиха то, а Мая Илиева създаде нещо между синдикат и браншово сдружение. След това влезе в инициативния комитет на Мая Манолова.
Стават такива работи, разбира се.

Сега за случката от тази сутрин. Или нощ…
Аз имам само един въпрос: ама наистина ли никой не е показал сценария на Бацко или да го чакаме към 10 на белия кон? Щото, доскоро така ставаше винаги, когато Мая Манолова му вдигне топка за забивка…
Или, викате, сега са вече в различни отбори?
Различни, различни, колко да са различни, като една и съща политическа лаборатория ги проектира?
Припомням, вчера следобед трябваше да има заседание на парламентарната комисия по здравеопазване, което приключи за 5 минути, защото Ананиев бил в Брюксел (!?). На заседанието присъстват и петте сестри на Мая Илиева. Те отказват да си тръгнат след заседанието и остават цяла нощ в залата. Носят си храна и вода.

До зори кротко беседват с охраната на сградата от НСО, в присъствието на началника на службата Красимир Станчев. В 4 сутринта охраната изключва тока в залата, без да имат обяснение защо…

Малко преди старта на сутрешните блокове, ситуацията ескалира. Първо, три сестри излизат на перваза на прозореца, с което очаквано привличат доста повече внимание. После им пускат тока, те влизат вътре да заредят телефоните, а в това време НСО изведнъж си спомнят, че това е сграда на специален режим и ги подгонват из залата. Една от тях – в интерес на истината, от най-автентично протестиращите от години, – Бойка Анастасова излиза пак на перваза, а след нея шефът на НСО и още един негов човек.
Последва странна медийна ситуация, в която се оказа, че Бойка е излязла с два телефона, единият – на Мая Илиева. Антон Хекимян набира Илиева да пита какво става, но вдига Бойка. И зрителите на бТВ станахме свидетели на телевизионна драма и медиация на живо, в 8 сутринта. Линейки, пожарни, камери – драма!
В крайна сметка, в присъствието на телевизионните екипи всички се прибират вътре и започват интервюта на спокойствие.
В 9 сутринта, в бТВ вече има психолог, който обяснява ситуацията и рисковете около нея. Ами добре, нека е просто бърза реакция….
Та, да припомня пак най-смисления въпрос – Бацко този сценарий виждал ли го е предварително или вече карат и без негово знание?

Пиар експерт Весислава Танева, Фейсбук

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram