Весислава Танчева, БОЕЦ: Гешев мислеше да оцелее за сметка на Борисов

Нищо не е свършило. Доказателства за делата на Бойко Борисов има. Както има и за Пеевски, Гешев, Цацаров, Кошлуков, Горанов и т.н. Сделката не се случи.“ Това заяви тази вечер в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по ТВ+ Весислава Танчева от гражданското сдружение БОЕЦ. То подаде сигнал в европейската прокуратура за парите, искани от бившите управляващи от Васил Божков. По него през януари бяха разпитани Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов, бившият депутат Менда Стоянова и пиарката Севделина Арнаудова. От думите й се разбра, че и Божков също е разпитан от европейски прокурори преди месец.

Според Танчева това, че Борисов е освободен, всъщност е добрата новина, защото иначе прокуратурата и задкулисието й са щели да сключат сделка за собствената си неприкосновеност, като жертват Борисов.

„Те – Гешев и Пеевски – мислеха, че могат да дадат Борисов курбан и – напълно изпрани и оневинени – да оцелеят непокътнати. Кьовеши провали тази сделка, като прие да дублира точката на контакт между Европрокуратурата и хората на Гешев с още една – директно в Министерски съвет. Освен това, публично свали доверие лично от Гешев с един туит: всички срещи в България и били изключително полезни, само тази с главния прокурор – от учтивост. На институционален език това си е шамар“, обясни Танчева.

Дневник

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram