Велизар Енчев: Антисистемният Трифонов осигури четвъртия мандат на Борисов

СЛАВИ ТРИФОНОВ ДЕМОНСТРИРА ПРЕЗРЕНИЕ КЪМ НАРОДА И ИГРАЕ ЗА ЧЕТВЪРТИ МАНДАТ НА ГЕРБ


Четвърта седмица след изборите на 4 април в лагера на победителите цари гробовно мълчание.
Лидерът на „Има такъв народ“ отказва всякаква комуникация – както с парламентарно представените партии, така и със своите избиратели. За икономическата и социалната програма на партия „Има такъв народ“ никой не говори – нито преди вота, нито след него. И как да се говори, след като тя не бе представена пред избирателите.


Шоуменът се държи като египетски сфинкс, в парламента крепостните му депутати са със запушени усти и в казармен режим. Говорещият в две-три минути Тошко Йорданов клейми… БСП и изпраща закани за връщане на мандата. Сякаш някой му е виновен за получените половин милион гласа.


Но за Георги Първанов Слави бил с държавническо мислене. По тази логика триседмично укриване след изборен триумф е за политически Оскар.


Този театър на абсурда има много обяснения, но нито едно оправдание.
С мълчанието си Трифонов демонстрира арогантност, която е без аналог в съвременната ни политическа история. Арогантност, граничеща с презрение към собствения си народ.


Дали зад арогантността му не прозира паника от неочаквания за него изборен резултат, задължаващ го да поеме отговорността за държавното управление?


Дали кукловодите не са изпуснали контрола над своя проект и също са в ступор?


А Борисов продължава да управлява, раздава порциите на властта и се готви за четвърти мандат!


Това ли е каузата на антисистемния Слави Трифонов?
________________
Току-що картите паднаха!
„Има такъв народ“ ще върне мандата, защото пази гърба на Борисов, сляпа е за златните кюлчета в Бояна, отказва ревизия на властта и дава втори шанс за нов мандат на ГЕРБ и патриотарските му патерици.
Шоуто предаде протеста.
Промяната се изроди в подмяна.

Велизар Енчев, Фейсбук

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram