Вацев за Николай Младенов: САЩ ни спускат премиер, без никаква кумова срама!

„Аз не изключвам Николай Младенов да стане премиер. Така САЩ ще демонстрират, че ни спускат премиер, без никаква кумова срама!“

 Това заяви пред БНР политическият анализатор Валентин Вацев, коментирайки слуховете, че е възможно бившият ни външен министър и доскоро представител на ООН за Близкия изток да бъде следвашият министър-председател.

„Отнасям се с крайно недоверие към социолозите 3 месеца преди изборите. В момента всички прогнози са лековати. Трудно се прогнозира днес и то не само заради коронавируса. Протестите през лятото се смята, че са безуспешни. И аз смятам, че е така, защото не постигнаха целите си, но разбиха моралното мнозинство на управляващите. Те имат само цифрово мнозинство. То е важно, но е крайно недостатъчно“. Това заяви пред БНР политическият анализатор Валентин Вацев.

„На този етап основните политически сили и тези, които искат да участват в политическия живот, се занимават с дълга и изнервяща работа – да проверят кой с кого ще се коалира. В момента коалицията, която може да победи, не изглежда никак – всеки може да се коалира с всеки, дори ГЕРБ с БСП. От друга страна това ще изглежда крайно критично и непривлекателно. В момента съществува съгласие, че партията на Бойко Борисов е изживяла живота си, но това съгласие няма конструктивен характер. Привличането на Николай Младенов в премиерския кабинет е възможно. С участието си там може да предизвика възхищение само на проамерикански организации“, каза още анализаторът.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram