Васил Божков се кани да участва в изборите

Хазартният бос Васил Божков, който в момента е в Дубай и срещу който има повдигнати 18 обвинения, ще участва в парламентарните избори с партия “Българско лято”. Той бе първият, който се записа в платформата на бъдещата партия, след което сайтът й се срина.

Създаването на партията ще стане на три етапа. В първия етап ще се набират партньори и съмишленици чрез платформата, ще се проведат вътрешни избори за лидери по региони (28 асамблеи) и ще се провеждат регулярни онлайн срещи между членовете им.

На втория етап ще се регистрира политическа партия и ще се разработят програмни политики на база гласуваните вече предложения. Ще се проведат и вътрешни избори за водачи на листите.

Третият етап е провеждане на предизборна кампания и участие в парламентарни избори.

Ако изборите са предсрочни обаче, “Българско лято” няма да може да участва в тях, защото няма да има достатъчно време за регистрация – обикновено процедурата отнема няколко месеца. ЦИК започва регистрация на партиите за участие в изборите 45 дни преди датата на провеждането им.

“На 15.06.2020 след вашето гласуване стартирах проект Българско лято 2020. Първият етап беше успешен – народът се събуди, #хунтата ще падне всеки момент. Днес преминаваме във втори етап – създаване на политическа сила, която да  възстанови България от Третата национална катастрофа. Аз съм първият, който се регистрира за участие на платформата https://bgsummer2020.com/ . Моите виждания за бъдещето на проекта, ще бъдат публикувани там,” написа Божков във Фейсбук.

“Искаме да сменим модела – да свалим от върха на партийната пирамида вожда, заобиколен от шепа послушни велможи и да поставим на тяхно място хората, които да диктуват дневния ред чрез постоянни референдуми, а партийното ръководство да изпълнява тяхната воля. Да дадем глас на интелигентния човек, който работи здраво и разчита само на себе си,” пише в платформата на “Българско лято”.

Целите на партията не се отличават с оригиналност – върховенство на закон, независимост на властите, отпадане на имунитета за народни представители, референдуми за важни обществени теми, електронно гласуване и администрация, оптимизиране на държавните служители, прозрачност на отношенията между бизнес и власт, персонална съдебна отговорност към държавни служители, нарушили закона, финансова ревизия на досегашното управление, възстановяване на авторитета на България на международната сцена. 

СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram