Валери Симеонов поиска да се въведе полицейски час

Групата на Обединени патриоти ще подкрепи Закона, който се предлага заради Извънредното предложение в България.

Това информира Валери Симеонов, председател на ПГ на Обединените патриоти, предаде репортер на NOVINI.BG.

Припомняме ви, че причината за него е пандемията от коронавирус.

Трябва да се въведе полицейски час, заяви обаче той.

Искам да ви предупредя, че този закон може би ще трябва да претърпи доста сериозни промени. Като се почне от заглавието. Закон за мерките за извънредно положение – навсякъде след това се говори, че тези промени ще действат до прекратяване на извънредното положение. Според мен наименованието трябва да бъде Закон за мерките по време на извънредното положение, въведено на 13 март до 13 април“, каза още Симеонов.

„По-нататък смятаме, че в този закон има доста излишни текстове, които са поставени просто, за да има някакво книжно или юридическо тяло на този юридически закон. Например – лично аз не виждам смисъл да се вкарва цялата заповед на Министерство на здравеопазването. И до момента тези дейности се извършват без да има закон и не са незаконни“, каза още Симеонов.

По думите му в ал. 2 на чл. 2 се казва, че при необходимост при препоръка на Националния оперативен щаб и заповед на министъра на здравеопазването могат да се установяват допълнително по-тежки противоепидемиологични мерки. „Запазва се правото на Националния оперативен щаб да предприема мерки, да ги изменя, засилва. Смятаме, че в този закон трябва чисто тези условия да се даде възможност и свобода на институциите да си вършат работата“, каза  Симеонов.

Според него трябва да се регламентират религиозните мероприятия. „Не трябва да се правим, че не виждаме, че с една и съща лъжичка се пъха в устата на този и на онзи“, допълни още Валери Симеонов.

https://novini.bg/

Само заедно можем да се справим с COVID-19.  Всеки един от нас е отговорен за тази борба. Нека бъдем дисциплинирани. Да спазваме препоръките на експертите.

Грижете  се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

Екип на Медийна група Вис виталис

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram