БСП ще открие кампанията си на 12 юни

„БСП за БЪЛГАРИЯ” ще открие предизборната си кампания на 12 юни от 11.00 ч. пред Народния театър „Иван Вазов” в София. На откриването ще присъстват всички кандидати за народни представители от голямата лява коалиция в цялата страна.

Всички листи на „БСП за БЪЛГАРИЯ” в страната са получили регистрация в РИК.

Средната възраст на листите на „БСП за БЪЛГАРИЯ” в 31-те МИР-а в цялата страна е 47 години. Най-младите листи на коалицията са в Плевен със средна възраст 38 г., в Перник – 39 г., Габрово – 40 г., Силистра – 41 г., Кюстендил и София-област със средна възраст по 42 г. Най-младият водач на листа на „БСП за БЪЛГАРИЯ” е Петя Михалевска в Смолян.

В листите са включени доказани специалисти в сферите на здравеопазването, икономиката, образованието, финансите, голям брой юристи и експерти от различни области на обществения живот.

Средната стойност на представителство на жени в листите на „БСП за БЪЛГАРИЯ” в страната е над 30 %. Най-голямо присъствие нежният пол има в листите на коалицията във Велико Търново и Смолян (по 63 %), следвани от Кърджали (50 %), Кюстендил (50 %), Разград (50 %) и Русе (47 %).

БСП ще закрие кампанията си на 3 юли 2021г. (събота) на „Историческа поляна“ под връх Бузлуджа.

Линк към новината на официалния сайт на БСП:

https://bsp.bg/news/view/20131-ivan_chenchev__vsyako_neshto_koeto_bsp_kaza_sega_izliza_nayave.html

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram