БСП продължава инициативите в подкрепа на болници

Народните представители от „БСП за България“  Валентин Ламбев и Явор Божанков, както и общинските съветници от БСП-Велико Търново продължават дарителските инициативи в полза на лечебните заведения.

Великотърновските социалисти дариха ръкавици, апарати за кръвно налягане, дезинфекциращи стелки, диспенсъри за дезинфектанти и уреди за измерване на сатурацията на СБАЛПФЗ „Д-р Трейман“ ЕООД – Велико Търново.

Общинската болница е единственото специализирано лечебно заведение в Област Велико Търново, което оказва висококвалифицирана пневмо-фтизиатрична медицинска помощ без прекъсване.

Дарителският акт е в продължение на стартиралата преди по-малко от месец инициатива на депутатите. Тогава болницата в Горна Оряховица получи апарати за концентрация на кислород в кръвта, нужни на пациентите с COVID-19.

„През тази трудна година разбираме, че повече от всякога лекарите имат нужда от подкрепа. Недостигът на персонал и консумативи за лечение са проблеми, с които се сблъскват почти всички болници в страната. Нека бъдем съпричастни“, коментираха социалистите.

Top of Form

Bottom of Form

Линк към новината в страницата на БСП:

https://bsp.bg/news/view/19095-bsp_prodyljava_initsiativite_v_podkrepa_na_bolnitsi.html

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram