БСП настоява за отстраняването на областния управител на София

БСП настоява за отстраняването на областния управител на София във връзка с казуса за ползване на сградата на „Позитано“ 20.

Изпълнителното бюро на БСП излезе с позиция, в която припомни, че през 2019 г. са направени промени в закона на политическите партии, съгласно които парламентарно представените партии и тези, преминали бариерата от 1% на изборите, се освобождават от плащане на наем на помещенията, които ползват. След обнародването на закона БСП продължава да плаща само режийните разходи на сградата.

Областният управител на София начислява със задна дата недължими суми с молба от 21 май тази година и завежда дело.

Веска Ненчева от Националния съвет на БСП коментира за „Хоризонт“:

„Този иск за 250 хиляди лева неправомерни, поискани за наем със задна дата, за която не трябва да се плаща наем, не е добре… Областният управител трябва да поеме своята отговорност за нещо, което прави противозаконно и неправомерно“.

Областният управител на София Митко Михайлов обяви, че ръководството на БСП не е заплашено от изгонване от централата на „Позитано“ 20 и определи ситуацията като интрига.

„Нищо не грози дейността на БСП и централата на „Позитано“. В подобна ситуация са и други политически партии. Проблемът е създаден и завещан от предходното ръководство на областната администрация, назначена от ГЕРБ“, каза Митко Михайлов в отговор на съобщенията, че социалистите трябва да напуснат сградата заради неплатени задължения.

БНР

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram