Боян Чуков: След смяна на властта в Киев руската войска ще се оттегли

Според анализатора ударите са върху военни обекти, не към населените места

„Целта на Русия с тази военна операция е да бъде сменена властта в Киев, след това руската армия ще се оттегли и ще остави украинците да се оправят сами“, това каза в „Твоят ден“ международният анализатор Боян Чуков.

„Второ, вчера бе прочетен списък с военнопрестъпници, според руската страна, които са давали заповеди за обстрел на мирни населени пунктове в Донбас, след което се е е стигнало до много човешки жертви“, добави той.

„Заедно с операцията тръгват групи на спецназ, подсилени с чеченски спецназ, които ще издирват тези военнпрестъпници, ще ги залавят и ще ги изправят пред съд“, каза още Чуков.

„Въобще не става дума само за Източна Украйна, не участва само руската армия, но и тази на Беларус. Унищожени са всички военни летища, ПВО-то на Украйна също. Украинската военна машина е смазана, тя не може да отговори“, каза още той.

Боян Чуков подчерта, че се обстрелват военни обекти, не самите населени места.

Международният анализатор припомни, че Путин е предупреждавал как превръщането на Украйна в анти Русия рано или късно ще доведе до конфликт, което се и случва сега.

Нова тв

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram