Борисов: След две седмици връщаме властта на народа

Каквито и завои да взема, Бойко Борисов си остава демагог до мозъка на костите. Днес той отново се самоизлъчи във Фейсбук с поредна назидателна реч за невижданите постижения на правителството на ГЕРБ, за недостойната опозиция и за голямата грижа на управлението за народа. Поводът за видео лекцията e внезапният му порив да снабди държавата с нова конституция.

„Днес внасяме тази Конституция, за да изобличим лъжата, че това е Конституция на ГЕРБ. Великото Народно събрание може да промени всеки един ред и всяка една точка. „Народът иска справедливост. Как се случва това – единствено и само чрез нова Конституция. От демокрацията по-добро нещо не е измислено. Искаме само да помагаме на хората. Затова я правим тази Конституция. С Дариткова и Караянчева правим контактна група и съм готов да се срещам с всеки“, заяви премиерът.

Борисов продължи с новините: „Още днес ще възложа на Томислав Дончев закупуването на машини за машинното гласуване, каза премиерът. 

И си постави ясен срок, обвързан със старта на есенната сесия на парламента: „На втори септември трябва да влезем в Народното събрание със 120 подписа“, обясни той.

На протестиращите премиерът каза: „Спрете да тормозите хората. Освободете пътя и протестирайте на тротоара. Дайте ни тези две седмици, за да ви дадем властта. Искаме да осигурим най-доброто за хората. Кметовете са си на място и работят. Ако ни подредят на първо място – добре, на второ или трето – също. Където ни сложат хора, ние сме готови да помагаме. Нека да има 240 мажоритари“. И не пропусна да „ухапе“ протестиращите, като добави, че и дъщеря му знаела английски, но той никога не би й дал да управлява държавата.

Бойко Борисов обясни за пореден път, че ни чакат тежки времена,и заключи: „Можем да избегнем катастрофата за държавата само с Велико Народно събрание“.

Преди това изброи успехите на правителството – влизането в чакалнята за еврото, справянето с ковид кризата и прочее. Навсякъде се строи, от какво да се срамувам, зачуди се премиерът и заговори за новите стадиони и ремонтираните храмове.

СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram