Борисов се скара на Каракачанов: И аз казвам, че така не може да продължава, ама продължава

Бойко Борисов и Красимир Каракачанов се скараха пред репортери по време на посещението им в Гърция. Пред камерите лидерите на ГЕРБ и ВМРО, които са съответно премиер и вицепремиер, се обвиниха взаимно в съглашение с ДПС.

Вчера се състоя Коалиционен съвет, като според неофициална информация Каракачанов обявил, че така повече не може да продължава по повод акцията и ареста на шефката на Басейновата дирекция в Пловдив.

Днес лидерът на ВМРО бе попитан дали са негови думите, че така повече не може да продължава. Той тръгна да отговаря, но Борисов го прекъсна с думите: „И аз днеска казвам, че така повече не мо’е да продължава, ама продължава. Днеска, към днешна дата Европейската комисия ти казва, че сме от малкото държави, където няма макроикономически дисбаланси; Европейската комисия ти казва, че сме с най-ниския дълг в Европа…“


След като бе попитан за коалиционните отношения, Борисов отсече: „Еми ние имаме високи критерии един към друг. И искаме още по-добре да го направим.“


Каракачанов припомни случая с Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) от миналата седмица. Тогава с гласовете на ГЕРБ бе избран за член на органа представител на ДПС за сметка на кандидата на „Обединени патриоти“ (ОП).


Днес Борисов се оправда, че не разбрал какво се случва. Сега обаче заповядал на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова да поправи нещата.


Премиерът се оплака, че днес имало съглашение между ДПС и ВМРО и така се стигнало до привикването му в парламента, което трябва да се случи утре.


Каракачанов веднага отвърна, че те вероятно са се научили от ГЕРБ и случая с КРС.


Бойко Борисов пък заяви, че вчера обещал на мястото на човека на ГЕРБ в регулатора да сложат този от ОП.

Красимир Каракачанов реагира и обясни, че това не е редно.


„Няма „не е редно“! Станала е грешка, бях в Брюксел тогава на Съвета. Не съм разбрал какво са правили, поех ангажимент пред вас; пред вас разпоредих на Дариткова да седнат и да намерят начин…“, ядоса се Бойко Борисов.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram