Борисов предал газовите сделки на Петков и Gemcorp на службите: Не се чуди къде съм, КирилЕ!

„Всички факти по газовите сделки, по цените на бензина и нафтата, по Джемкорп и т.н. на кабинета “Петков” са предадени на разследващите и по тях работят българските служби. Затова не се чуди къде съм, КирилЕ!

Това написа на личната си страница във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който отговори задочно на нелепите нападки на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков защо го няма на делото, което Петков му заведе за клевета.

По думите на Борисов рано или късно Кирил Петков ще трябва да спре само да “говори”, а да започне и да “отговаря”

Ето какво сподели още Борисов:

„Корупцията и кражбите трябва да се показват и разследват. Всички факти по газовите сделки, по цените на бензина и нафтата, по Джемкорп и т.н. на кабинета “Петков” са предадени на разследващите и по тях работят българските служби. Затова не се чуди къде съм, КирилЕ!“.

Кирил Петков предпочете да отиде в съда вместо на връщането на мандата с мотива, че той е там, за да опровергае „една голяма лъжа, че той и Асен Василев са се обогатили от газови посредници.“

Защитниците на Бойко Борисов поискаха отвод на съдебния състав, тъй като имало публикации, че той е работил заедно с адвоката на Кирил Петков, но съдът не намери основания за това.

Петков си тръгна преди края на заседанието, но коментира липсата на Борисов.

След това използва и профила си в социалните мрежи, за да попита къде е той:

„Къде е Бойко Борисов? Няма го в съдебната зала! Защо? Защото и той знае, че лъжите в тази зала имат реални последици. Днес аз съм тук не само заради грандиозните лъжи на г-н Борисов за газовите посредници, които са абсолютно неверни, а защото с тези лъжи той иска да открадне надеждата на българските граждани. Иска да открадне надеждата на хората, че има български политици, които вярват, че никой не може да се обогатява от обществените средства.“, написа Петков.

Очаква се и позицията на адвоката на лидера на ГЕРБ.

Петков заведе делото за клевета през август 2022 г. В иска му е записано, че са му причинени неимуществени вреди, довели до накърняване на достойнството и репутацията му заради клеветнически твърдения на Борисов. По думите на Петков – гражданският му иск е за 500 000 лв. Съдът обаче призна за допустими 10 000 лв. Нито една от двете страни не се яви лично на първото заседание.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram