Борисов: Нашата кампания е лесна. Само показваме направеното и обещаваме – работа, работа, работа

„Нашата предизборна кампания е лесна. Само показваме направеното и обещаваме – работа, работа, работа. Резултатите са видими за всички“, коментира премиерът Бойко Борисов при посещението си в село Драгиново, община Велинград. 

„До 2025 г. средната учителска заплата ще стане 2500 лв., а на университетските преподаватели – 2800 лв. Образованието беше наш приоритет през последните 4 години, ще остане така и занапред. Предвиждаме разходите за сектора да стигнат 5% от БВП и да има пълна дигитализация на учебния процес. Единствено ако имаме мотивирани преподаватели, ще има добро образование, а оттам добре обучени кадри и силна икономика. Предлагаме само реално постижими цели. Хората ни вярват, защото преди 4 години обещахме двоен ръст на учителските заплати и днес той е факт. 1,4 млрд. лв. осигурихме за увеличението на възнагражденията и 1 млрд. лв. за образователна инфраструктура. Нашата предизборна кампания е лесна. Само показваме направеното и обещаваме – работа, работа, работа. Резултатите са видими за всички“, коментира премиерът Бойко Борисов на страницата си във Фейсбук след посещението си в село Драгиново, община Велинград. 

Премиерът беше придружен от вицепремиера Томислав Дончев и зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„Детската градина в село Драгиново беше изградена с отпуснати от правителството 1,6 млн. лева през 2017 г. Осигурихме още 150 000 лв. и за обзавеждането на новата сграда, в която се обучават 130 деца. Подпомогнахме СУ „Методий Драгинов“ със средства за построяването на физкултурен салон и за площадки за обучение по безопасност на движението. Иначе от началото на мандата сме дали над 8 млн. лв. за инфраструктура в община Велинград. След като вече модернизирахме големите градове, насочихме усилията си и към малките населени места. В следващите години ще получим близо 60 млрд. лв. европейски средства, които ще използваме и за подобряването на средата за живот в малките населени места. Община Велинград е голям туристически център, хората тук са заети предимно в този сектор. Ние изпълнихме ангажименти си към тях и забранихме добива на волфрам в района“, подчерта Бойко Борисов.

Премиерът отбеляза, че е оптимист за икономиката. Той сравни ситуацията в света с тенджера под налягане – „всичко е затворено, захлупено, след това като се отвори, длъжни са икономиките да тръгнат вертикално нагоре“, съобщава БТА.

ГЛАСОВЕ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram