Борисов към кмета на Перник: Пускаме водата и сядате с Емо Димитров на по ракия да се разберете

Премиерът отбеляза, че и министърът на околната среда е бил експедитивен. „Знаеш, че винаги съм бил за мир и разбиране. Седнете на по една ракия, за дезинфекция. И вместо в тоя коронавирус да ходите по съдилища, да седнете, да се разберете“, каза Борисов за напрежението между министъра на околната среда Емил Димитров и кмета на Перник Станислав Владимиров.

Премиерът Борисов и кметът на Перник инспектират откриването водопровода за града. Трасето, по което на Перник ще бъде подавана вода от язовир „Бели Искър”, е с дължина 13 км

Станислав Владимиров отбеляза, че обемът на язовир „Студена“ е нараснал след падналите дъждове и сняг.

„На практика, тази тръба напролет ще ти стане резервна“, отбеляза Борисов.

„Да, винаги може да се ползва във времето, защото в кризите си има цикличност“, отговори Владимиров.

Премиерът отбеляза, че и министърът на околната среда е бил експедитивен. „Знаеш, че винаги съм бил за мир и разбиране. Седнете на по една ракия, за дезинфекция. И вместо в тоя коронавирус да ходите по съдилища, да седнете, да се разберете“, каза Борисов за напрежението между Емил Димитров-Ревизоро и градоначалника на Перник.

„Няма смисъл, дори някой да е пропуснал нещо, може един телефон – и да се изчистят и документални, и институционалн нарушения. Надявам се да е разбрал, че ВиК е държавна, не общинска“, отговори кметът.

Той отбеляза, че хората в града са дисциплинирани, с много малки изключения. „Хората спазват мерките, няма някакво напрежение. Всички са осъзнали, че трябва сами да се пазим и да опазим най-възрастните хора“, отбеляза той.

Министър Караниколов заяви, че КЕВР ще издаде разрешение, ВиК-Перник става собственик и проблемът с водопровода документално ще бъде разрешен.

Борисов благодари на кмета на Перник и отново го посъветва – да се сложи край на междуинституционалните недоразумения, за да може водата към града да тръгне с пълна сила.

Борисов подчерта, че предприетите мерки за борба с коронавируса са навременни и адекватни. Той отбеляза, че ако се действа единно, ще се справим с всички предизвикателства.

Източник: „Епицентър“

Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram