Борисов: Искаме електронен паспорт за ваксинирани и преболедували, за да пътуват свободно

Премиерът Бойко Борисов е на инспекция с вицепремиера Екатерина Захариева в района на Панагюрище.

Пред местната власт напомни, че вече у нас са 12 000 ваксини от „Модерна“. Той заяви, че вчера минахме 21 000 ваксинирани.

„Ние надлежно плащахме, на минутата, солидарно, каквото ЕК ни каже, а сега компаниите се мотаят“, каза Борисов по въпроса със закъснелите ваксини.

Борисов прикани към електронен паспорт или зелен електронен коридор за тези, които са  преболедували с антитела или ваксинирани, че да не правят PCR-и.

Той изтъкна, че довечера имало Европейски съвет, но вече имало недоволни държави, тъй като от ЕК давали пари на време, а сега компаниите със закъсненията си поставяли под риск ваксинационните им планове. Щял да постави въпросът за пореден път.

Готов бил и да пратят самолета, за да дойдат ваксините, но имало спор дали в тях можело да се съхраняват.

„Надявам се комисията да действа по-строго, ако трябва да има и съд, за да ни се върнат парите, които сме инвестирали“, каза Борисов.

20 млн. лв. са отпуснати за язовир „Луда Яна“, обяви премиерът Бойко Борисов.


„20 млн. лв. са отпуснати за язовир за питейна вода. В момента сме на стените. Строи се и огромна пречиствателна станция, за да може населението в община Панагюрище да има вода. Близо 60 млн. е инвестицията. Уширява се и се изгребва теренът“, добави премиерът.

По думите му проектът за язовир „Луда Яна“ има 9 подобекта. „Виждам как се работи, вече процесът е необратим“, заяви Борисов.

„В събота започва изграждането на 3 кладенеца в района на Брестовица. В събота ще стартират, за да приключим и там с проблема. Ще има изцяло нови водоизточници“, посочи той.

Община Панагюрище от 30 години досега се е захранвала от много стар водопровод от над 40 години.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram