Борисов захапа Петков и Василев и заговори за почтеност

В деня на българската Независимост бившият премиер Бойко Борисов се появи на изненадавща визита в Пловдив и с дълга тирада коментира действията на Румен Радев, служебния кабинет, похвали управлението на ГЕРБ и се заигра с ”почтеността” на Кирил Петков, Асен Василев и новия им политически проект – ”Продължаваме промяната”.

Борисов отиде в Пловдив, за да стяга партийните редици преди старта на поредната предизборна кампания и предстоящия вот на 14-ти ноември. Бившият премиер и лидер на ГЕРБ заговори ту с яд, ту с чувство за хумор за „почтеността“ на своите политически опоненти.

„С какво нашите опоненти доминират над нас, за да не сме горди с това, което сме направили? Това е във всеки един град. Да продължават промяната. Говоря за бюджета, който приехте. Вие не сте почтени. Ако бяхте такива, щяхте да направите актуализация не на нашия бюджет за следващата година. Това е почтеност в управлението. Не да изхарчиш, да излъжеш пенсионерите за 2-3 месеца. Почтеност в политиката е да носиш отговорност. Да, залъгахте с този бюджет, но какво ще правите после? Почтеност е много хубава дума. Кой не счита, че е почтен? Ако не гласуваш за Румен Радев, не си почтен, това ли излиза? Ако не си в инициативния му комитет, не си от цвета на нацията?“, попита се Борисов.

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ се възмути от спрените проекти и акцентира, че по време на неговото управление няма нито един такъв.

„Дойде ли Румен Радев и социалистите, програмите падат една по една!“, заключи Борисов.

“Искам и аз да “продължим промяната”. Цената на тока я изпуснаха в полза на разни бизнесмени – 300%. Желязото – с 200%. Зико, как ще строите стадионите? Двойни са цените. Магистралите ги спряха навсякъде. Като искаш да направиш околовръстно на Пловдив, ще ти е двойно. И хасково ще забравят за това, и Кърджали. А това са важни неща за тези дишащи и работещи градове. Радев уби Севера и Северозапада. Излъга, че ще прави магистрала черно море. ние не можем да направим “Хемус” и “София-Видин”, щели сме да правим “Черно море”…”, коментира още лидерът на ГЕРБ.

По думите му Пламен Узунов и Копринков управляват държавата и на това се дължи поскъпването със стотици проценти.

“Това е промяната – промяната на цените е промяната всъщност. И спирането на абсолютно всичко. Всички само за ББР говорят, но всички бордове се увеличиха. Е, почтено ли е да говориш за съкращаване на администрацията, а да увеличиш чантаджиите с многото пари двойно и тройно? Като ти кажат, че в животът си се променил, то е за лошо… За хубаво не е промяната”, коментира още Борисов.

“В нито една сфера не видях промяна, освен че взеха на Гешев шофьора”, категоричен бе Борисов.

Бившият премиер заговори и за “съкровената мечта за честни избори” и атакува машинното гласуване. Лидерът на ГЕРБ попита защо не се е приело да се броят разписките от машините. Той изрази загриженост, че контролът върху флашките е в ръцете на Бойко Рашков – служебен министър на вътрешните работи, и държавния глава Румен Радев.

“Промяната трябва да продължи. Шоуто трябва да продължи. А вие се стягайте… но ние трябва да сме почтени към хората. За разлика от другите партии, ние изпълняваме това, което обещаваме. Затова внимавайте какво обещавате”, посочи още Борисов.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram