Борисов: Желаещи за управление няма. Решение няма

За правова държава не може да се говори в България след тази година и половина. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Кое е чудното, че партията, провалила държавата, изведнъж ще прави мандат и после ще го върне. Това е толкова тъжно, че само смехът може да ни спаси, каза още Борисов.

„Заради пари, ежби и корупция се скараха“, подчерта той.

„Слави Трифонов ги иронизира, че той е виновен за всичко и ги накара да го арестуват. Но те не го направиха“, допълни Борисов.

„Днес парламентът отново ни посрами всички в лицето на ПП – те не допуснаха в зала да влезе таванът на горивата за вас, бе, хора. И те ще обясняват как се „борят“. Конституция, ред, закони – всичко обърнато с краката нагоре. Жалко, че за шест месеца счупиха всичко в държавата и желаещи за управление няма. Решение няма. Дълговете са на тавана. На служебното правителство ще му трябват поне още 5 милиарда до края на годината, посочи той.

Провалиха всичко до едно! Това, което ви казвахме, че крадат по безскрупулен начин от газа – по 120-130 милиона на месец… Знам какво са ви казали на вас, журналистите – да не питате за Киро и „Парапета“. Аз се чудя на тези ваши колеги от Русе – може ли да излезе МРРБ и да каже, че се гордее, че няма нито една поръчка“, коментира още той.

Борисов заяви: „Аз мисля, че българите прогледнаха. За да крадат от горивата, не допуснаха днес в зала да сложим „тавана“. И всички българи ще разберат днес това. Същото е и с тока. Същото е и с газа. Няма газ. Всичко е през Турция. Ако дойде…“

ГЕРБ трябва да е първа политическа сила, за да застане здраво и да върнем добрината, толерантността и да се опитаме с крачки назад да обединим народа, заяви лидерът на партията.

Той заяви, че „който обича държавата трябва да направи така, че да осигурим стабилност“. „Аз мога да работя с всеки, който спазва девиза на Народното събрание „Съединението прави силата“.

„Като разбраха, че няма да има правителство, как бързо започнаха да говорят, че прекратяват меморандума с „Джемкорп“. Хората ще си отговорят на тези въпроси.

„Счупиха държавата! България вече не е правова държава. Срамота! Дългът е огромен, Еврозоната е забравена тема… До едно всичко е счупено!“, заяви емоционално Бойко Борисов.

„Днес по едно радио чух (стига да не го свалят от сайта, защото и свобода на медиите не могат да кажат, че има) и един лидер на партия, който е голям демократ иначе, казва: „Свали това от Дарик“. Що го маха като въобще не е нищо? Онлайн излъчване и говорят за „конспирация“.

„То е ясно, че няма да построят и къщичка за птици, но да не поддържат построеното… Това са загубени милиони“, коментира още Борисов.

„Истински се надявам президентът Радев, понеже много настояваше за машинно гласуване, флашките да не се дават на Бойко Рашков. Защото е много важно къде отиват накрая флашките, за да се следи къде какво става. Иначе ще се компрометира докрай машинното гласуване. Аз вярвам в него, но исках да имаше и хартиено, за да не се страхуват хората, които не искат с машини“, отбеляза Борисов и допълни: „Какво джуркат в тия машини, никой не знае. Затова е важно какво ще излезе накрая“.

Очаквайте подробности

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram