Борисов: ГЕРБ продължава твърдо и последователно да подкрепя Украйна!

ГЕРБ продължава твърдо и последователно да подкрепя Украйна.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с депутатите от украинския парламент Федор Вениславский, който е и представител на президента Володимир Зеленський във Върховната Рада, и Игор Герасименко – член на комисията по сигурност и отбрана и носител на най-висшия украински орден „Герой на Украйна“.

В срещата участваха и представители на украинското посолство в България.


Подчертах пред колегите, че благодарение на ГЕРБ бяха приети решенията за предоставяне на военна помощ на Украйна и за обявяване на Голодомора за геноцид в българския парламент. Освен това още в началото на войната ГЕРБ изпрати помощ за Украйна, а през лятото младежите на ГЕРБ организираха детски лагер за 50 деца от региона на Харков, поясни още Борисов и добави:


Представителите на украинската Рада благодариха за всичко, което от ГЕРБ сме направили през последната година за Украйна. Подчертаха, че за тях ГЕРБ е силен поддръжник и приятел и ни пожелаха след изборите през април ГЕРБ да продължи да бъде политическият лидер в страната.


В рамките на срещата обсъдихме и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството както между България и Украйна, така и между партията на Зеленски – Слуга Народу – и Политическа Партия ГЕРБ, заяви в заключение лидерът на партията.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram