Борисов: Арестуваха ме заради Украйна!

Във вторник тука беше посланика на Украйна и ние им дадохме пълна подкрепа. Казахме, че ако правителството внесе такова искане в парламента, ние ще го подкрепим. Имах нахалството на следващия ден да потвърдя това пред Порошенко и Кличко. И в четвъртък ме арестуваха. За да не може ако влезе такова решение в парламента, ГЕРБ да е обиден, възпален и да не го подкрепи. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг седмица след като беше арестуван, цитиран от Dariknews.bg.

Завариха ме на масата с децата. Претършуваха всичко. Започнаха от кухнята, дивани, чини, тенджeри – всичко. По двора от там, после в помещението, в което спя – дрехи, чорапи, всичко долу. И върви един и снима, белким намерят нещо. Никога не съм имал златни кюлчета, никога Горанов не ми е донасял пари. Гаражи, мазета, до тавана и обратно надолу по двора, разказа Борисов за обиска на дома му в Банкя.

Той направи уточнението, че все още ГЕРБ-СДС има намерение да подкрепи евентуално решение за Украйна. Може да сме обидени и огорчени, но евроатлантическата ни линия е ясна, за разлика от Христовци и Атанасовци, които крепят тази коалиция, която разбива държавата.

Премиерът Кирил Петков стана свидетел на човек, обвинен по закона „Магнитски“, допълни бившият премиер. Те се сриват. Откраднаха газа, сега се чудят как да откраднат зърното. Заплашват младежкия ГЕРБ с пет години затвор. Те са в страх. Те ли предизвикаха опашките за олио в Белгия, в Гърция, опашките за горива в Белград и Скопие? Това ли ви е демокрацията и промяната, каза още Бойко Борисов.Кръвното се нормализира, ако очистиш артериите си с това…Отслабнах с 20 кг и завинаги се отказах от гладуването с…Коленете ще спрат да ви болят, ставите ще са като на 18!…

През декември 2019 в МФ постъпи сигнал от Васил Божков, че определени хазартни оператори не прилагат закона и в държавата постъпват неточни данни. Тогава аз насочвам доклада към АДИФИ за проверка. На 28 януари първите данни са налице и те показват, че хазартните оператори наистина са отчели по-малки такси пред държавата.

Две години след мен Асен Василев прави същата проверка, която няма как да установи друго. Опитът на висши служители от изпълнителната власт да се саморазправят с опозицията не е промяната, която се очаква от нашето общество.

Това заяви на брифинга Владислав Горанов, който бе сред арестуваните миналата седмица. От своя страна Десислава Атанасова отново коментира как прессъобщението за арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова се появява часове преди това реално да се случи.

Всички знаят в колко часа бяха извършени процесуалните действия, които съдът отказа да признае. Питам: това политическа бухалка и репресия ли е? Рашковото МВР да разпространява прессъобщения без да е намесена наистина европейската прокуратура и да няма арестувани лица, когато е разпространено съобщението, допълни тя.

По разпореждане на премиера и по негово свидетелство, министърът на МВР в нарушение на всякакви закони арестува лидер на най-голямата партия. Никой не казва кой ще поеме отговорност за провала на акцията. Кой носи отговорност за това, което се случи в четвъртък, запита Тома Биков, също депутат от ГЕРБ-СДС. Това е удар не само срещу ГЕРБ, а срещу европейската перспектива на България, добави той.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram