Бойко Рашков: Божков често е посещавал Горанов

Учуден съм от политическия морал като човек. Изумен съм от морала. Например – да бъде човек министър на финансите на държавата, да участва с лице, за което години наред има подозрения за това, че нарушава законите, не плаща очакваните данъци. Натрупват се за 5 години 700 милиона задължения по сметката на управляващите. След което заминава и държавата наддава страхотен вой, че той е някъде в чужбина. Това е най-удобната позиция.

Това заяви пред БНТ Бойко Рашков, който е новият президентски съветник по правни въпроси. Той дори намекна, че е много възможно движението на Божков от България към Дубай да е дирижирано.

“Божков сега се задоволява само с това да пуска есемеси и комикси просто, за да има информация, която да се съхранява известно време и после да се изнесе”, коментира Рашков и допълни, че не е възможно финансовият министър да не е бил наясно какво се случва в Комисията по хазарта.

“Ако се докаже фактът, че между обвиняемия в Дубай и министъра на финансите, е имало съучастническа дейност, Рашков си задава въпроса какво прави този министър в това правителство до днес”, коментира Рашков.

Той заяви, че разполага с информация, че човекът в Дубай заедно с неговата охрана много често са посещавали министъра на финансите. Тази информация е била предоставена на главния прокурор, но все още нищо не е последвало от това.

„Би следвало за едно правителство на европейска държава, която е вече в чакалня, оставката да е въпрос на чест. Но ми струва, че те ще упорстват, защото се страхуват. В друго време при друг главен прокурор отдавна щяха да се образуват дела“, добави Рашков и уточни, че става дума за сведения на очевидци.

По думите му управляващите ще пазят властта с всички средства. Те са привлекли на своя страна главния прокурор, който не признава разделението на властите, не признава конституцията, иска да слее прокуратурата с изпълнителната власт така, че в България да останат само две власти – законодателна и изпълнителна, която включва прокуратурата, а съдът да остане отделно.

„Непризнавайки конституцията, непризнавайки разделението на властите, Борисов има един сериозен гръб в негово лице“, категоричен беше Рашков.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram