Бойко Борисов на 62г. за Николай Василев на 51г.: Помня го още като бях малък

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов с първи коментар за изборните резултати. 

„ГЕРБ печели в 16 области, ИТН – в 8, ДПС в 5 , ДБ в 2. Бойко Борисов печели в София. Умни и красиви“ – за ГЕРБ, работещите – за ГЕРБ. Тях искат да изчегъртат“, изтъкна Борисов.

„След два месеца стържене, чупене, десетки, стотици наши симпатизанти бяха задържани. Беше им забранено да гласуват. Фирмите, в които ходехме, молеха да не стане известно – защото веднага отиваха данъчните след нас. Хората се плашеха от диктатурата на Румен Радев“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Той помоли ЦИК да даде списък на електронните специалисти, настройвали машините в чужбина. „Кои са те? Откъде ги намериха? Как настройваха вашините?“, попита той.

Борисов се учуди, че на финалната права не могат да се преброят 2,5% от гласовете на вчерашния вот. 

„Постигнахме това, което искаше Румен Радев – „Масово гласуване на изборите“. Кой може да каже, че представлява народа в момента?! 70% се отвратиха и уплашиха и не искаха да гласуват. 30% са гласували, плюс-минус. Ние още вчера казахме – с такива политически партии не желаем да носим отговорност“, заяви Борисов.

„Добре че сме живи. При тоя терор на Рашков! Нашите хора се обаждат вчера и викат: „Оживяхме“… А всъщност Бойко Рашков направи параван на ИТН. И на още някой. Мога да дам много примери – ромската махала в Гоце Делчев. Ако видите как си размениха с ДПС представителите в секциите, комисиите. И там, където са имали 12 000 ДПС, сега имат 6000, а те са отишли при ИТН. Но и това не е важно. Демокрацията замина. Има един ботуш, който ни стои над главите“, допълни Борисов.

Източник: Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram