Божков с интервю в ”Цицеро”: Хунтата продължава

Към днешна дата победителят от парламентарните избори в България е решен – Бойко Борисов и партията му. Въпреки това обаче немалко гласове обвиняват правителството в корупция и призовават за нови избори. В интервю пред “Цицеро” българският олигарх и предприемач Васил Божков говори за правителствените игри на власт.

Пред “Цицеро” Божков е категоричен – фактически Борисов е бил съборен от власт, но в администрацията, съдебната система и редица други сектори продължава да действат кукловодите на задкулисието, наречени “хунта”.

„Тази хунта управлява България повече от десет години. И вече е натрупала достатъчно власт, за да владее всички сфери. (…) За да настъпят промени, цялата тази хунта трябва да изчезне“, казва Божков по-нататък в интервюто, цитирано от “Дойче веле”.

Кариерното развитие и личността на Васил Божков е разказана накратко от германския журналист Франк Щир. Споменати са обвиненията срещу бившия хазартен бос, бягството му в Дубай и участието на новата му партия в битката за 45-тия парламент. 

Васил Божков твърди, че изборите в България не са били честни, а неговата партия щяла да влезе в парламента на очертаващите се предсрочни избори. Той смята, че сега в България може да бъде сформирано „безпринципно правителство“ с оглед на усвояването на 60 милиарда европейски пари.

В разговора Васил Божков повтаря познатите си твърдения, че е забогатял не благодарение на политиците, а въпреки тях. И че не е давал подкуп, а е бил изнудван. По думите му, в момента бил подложен на преследване, защото държавата вече била ограбена и затова апетитите се насочвали към частния бизнес.

Източник: Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram