Благоевград е пред локдаун

Драстични мерки за борба с коронавируса предлага на оперативния щаб новосформираната комисия в Общинския съвет в Благоевград. Сред тях е и затваряне на търговските обекти в града за 3 седмици, с изключение на хранителни магазини, аптеки, банки и бензиностанции.

Предложенията ще бъдат изпратени на Кризисния щаб за одобрение.

Решението за създаване на специална анти-Covid комисия бе взето на последната сесия, като бе мотивирано с желанието местните законодатели активно да се включат в битката с коронавируса.

Д-р Владимир Пандев, заместник- председател на комисията призна, че досега Общинският съвет е бил изолиран и подценен от оперативния щаб, ръководен от кмета:

„Досега общинският съвет трябваше да бъде активно ползван в борбата с коронавирусната инфекция. В управлението на този процес в Благоевград няма координация между звена, които могат да свършат много“.

В сряда съветниците от комисията за борба с коронавируса са обсъдили възможността за закупуване на апаратура за даряване на кръвна плазма, а едно от предложенията, които ще бъдат внесени в Общинския оперативен щаб е за затваряне на всички обекти в града, с изключение на аптеките, хранителните магазини,  общински и държавни учреждения, бензиностанции и банки.

Д-р Владимир Пандев обаче е категорично против това, съобщи БНР.  „Аз съм изключително против – безсмислени мерки. Мерки, които още толкова ще затруднят цялата дейност на държавата. И излишна паника“.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram