Бисери от видеонаблюдението: „Кажете зеле!”, „Добре дошли в нашия подкаст!”

Колко е 66 минус 64? Как се включва принтер? И какво означава бутонът „стоп”? Това са част темите, за които си говориха членовете на секционните комисии по време на записите при броенето на бюлетините.

„Абе, нещо не иска да сканира. В събота прие кода, сега само се върти, върти, не зарежда. Какво му е”, пита един от членовете на секционна комисия, в селекцията, излъчена по Нова ТВ.

Риалити шоуто с броенето на бюлетините започна минути след края на изборния ден. На много места – с фалстарт. „Само изписва „стоп”, „стоп”, пише „стоп”, „стоп”, защо пише „стоп”? Какво „стоп”?”, се чува от едно от видеата.

И се започна: „Здравейте, приятели! Добре дошли в нашия подкаст”. Мнозина така и не разбраха, че са започнали излъчването. Видеата на някои секции продължиха цели 6 секунди. „Добре, защо пак не става?”, се питаха членове на секции. Други пък започнаха с „Кажете зеле!”.

Голяма част от секциите затрудниха зрителите максимално, като обърнаха камерите буквално с краката нагоре. „Гледаш ли ни, Даци? Сега добре ли е? Е, обърнах го. Хубави ли сме, Даци? Хубавици ли сме? Добре, aйде!”, бяха сред коментарите.

Други неволно или не избраха най-далечната точка от камерата. Част от комисиите преправяха протоколите си по няколко пъти. Дори калкулаторите се оказаха безсилни пред сложните математически задачи.

„Брой недействителни гласове от недействителни бюлетини. Те не са недействителни, а са невалидни. Там имаш 0. Едно е невалидни, друго е недействителни. Айде пиши го така и прави проверката!”, гласяха някои от наставленията.

С напредването на времето се покачи и напрежението: „Момичета, и да се караме, на всеки имам какво да кажа. Спрете! Моментът е много важен! Протоколът е безобразен!”.

В Якоруда спря токът и на членовете на секционната комисия им се наложи да броят на тъмно. „Да не се запалим само, мани го другото. Изгасна токо! Записвай!”, реагираха членовете на създалата се ситуация. Така остана само въпросът – има ли запис, докато светят с фенери. „Работи ли телевизоро? Още работи”, питаха обезпокоени членове на СИК.

В Русенско също свързаха излъчването на живо с телевизията. „Така ме гледате сега, ама след година – две ще съм в Нова телевизия”, обяснява мъж. Не след година, а ден по-късно, тази комисия намери своето място в новинарската емисия.

1 час бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram