Бизнесменът Георги Гергов се опитва да завладее окончателно Пловдивския панаир


Бизнесменът Георги Гергов се опитва да завладее окончателно Пловдивския панаир чрез апортиране на акциите на община Варна в дружество, собственост на бившия областен лидер на БСП в Пловдив. За това предупреждават в своя съвместна позиция общинските съветници на „Демократична България“ от Пловдив и Варна.

Предложението за апорт на акциите на Община Варна в „Международен панаир Пловдив“ АД е на кмета (от ГЕРБ). Така той погазва решение на Варненския общински съвет от 2017 г. акциите от Панаира да бъдат подарени на държавата. Ако сега те бъдат прехвърлени на „Пълдин Туристинвест“ АД, дружеството ще стане собственик на 79.3% от „Международен панаир Пловдив“ АД – дял, осигуряващ му квалифицирано мнозинство при вземането на решения.

А „Пълдин Туринвест“ АД се владее от , който чрез други дружества притежава над 2/3 от капитала, предупреждават съветниците от „Демократична България“. И настояват варненските общинари на сесията си в сряда да отхвърлят предложението на кмета Портних и да му потърсят отговорност. Тъй като община Пловдив има миноритарен дял в „Пълдин Туринвест“, на практика няма значение дали пловдивските общински съветници ще гласуват „за“ или „против“ увеличението на капитала на дружеството, чрез което ще може безпроблемно да контролира „Международен панаир Пловдив“.

Въпросът дали той ще стане пълновластен господар на Пловдивския панаир е изцяло в ръцете на варненските общинари./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram