Бившият консул в Одрин Георги Димов: Срамувам се от действията на Борисов и Цацаров, случаят Буюк бе тотална полицейщина

Аз се срамувам от действията на моята родина. Пренебрегнати са 2 съдебни решения, за да бъде изведен Буюк от България. Това заяви бившият нии консул в Одрин Георги Димов. Така той коментира твърдението на немският ”Шпигел” , че Борисов и Цацаров са предали на турските власти Абдула Буюк в разрез с европейските норми в подкрепа на Ердоган през 2016 г.

Този случай бе тотална полицейщина, допълни той пред bTV. Според него са нарушени законите при връщането на гюленисти в Турция през 2016 г.


В момента има много изострено отношение на европейските държави спрямо Турция, затова статията излиза сега. На 24 и 25 септември се чака среща на върха на ЕС, където се очаква да се вземат мерки срещу Турция. За да не наложи България вето, се започна този натиск към страната ни. Това бе коментарът на бившия зам-.министър Милен Керемидчиев. По думите му всичко било изтъргувано.


Припомняме, че според официалната информация на МВР, причината за предаването на Абдула Буюк е липсата на редовни документи. Самият Буюк не е подавал документи за постоянно пребиваване, бе пък отговорът на Сотир Цацаров.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram