Бащата на 9-годишният англичанин от Банско: Синът ми не е бил заразен с коронавирус

Бащата на 9-годишното момче от Англия, което бе обявено за заразено с коронавирус в Банско, в дълъг пост във Фейсбук обяви, че детето, както и цялото семейство, не са били заразени с COVID-19 и с помощта на британското посолство вече са се прибрали във Великобритания.

Епо превод на Фейсбук публикацията на бащата на 9-годишното момче – Матю Джепсън:

„Не ми трябваше много време за да реша да напиша този пост, това е кратката версия. След като публикувах какво ни се случи в Банско, оказа се, че нашият случай е бил разгледан от още по-висока инстанция и получихме имейл от човек на име Пол, който е много високопоставен в британското посолство в България. Той искаше да говори с нас. Говорихме и му обяснихме какво се случва (той не можеше да повярва), обяснихме му за тестовете, за това, че ни отказаха да ни дадат резултатите, за това, че ни отказаха повторен тест, за това, че ни казаха, че най-малкия ни син е носител без да има симптоми. Той ни попита за състоянието на децата, тъй като те не бяха излизали навън от една седмица и ни каза, че ще провери случая ни.

В четвъртък вечерта около 10 часа получихме обаждане от Пол. Той ни каза, че е успял да получи резултатите от тестовете ни (ние от четири дни се опитвахме) и, че всичките са отрицателни. Не можахме да повярваме, оказа се, че сме били прави през цялото време, знаехме, че нещо не е наред, нещата не излизаха. После той ни каза, че ще ни приберат, но нямаме право да казваме на никого, защото ако медиите или местните или някои на летището разбере (вече друго семейство бяха свалени от самолет, защото другите пасажери си мислели, че това сме ние) може да изпуснем последния си шанс да се приберем…

Дойдоха да ни вземат вчера в 12.30 часа и ми се обади Ванеса (която е истински ангел и ни носеше храна и се грижеше за нас). Тя ни каза, че трябва да излезем сега. Веднага се втурнахме навън. Там ни чакаха две полицейски коли, медицински екип и Пол от британското посолство, който бе дошъл лично да ни вземе. Трябваше да подпишем някакви медицински документи (същата жена доктор, която ни взе пробите, помоли да се подпишем и ни каза, че много съжалява). После ни вкараха в буса и с полицейски ескорт тръгнахме от Банско. Спряхме на КПП-то, където дезинфекцираха буса и изчакахме около 15 минути да ни проверят документите. Никога не съм се чувствал толкова облекчен да си тръгна от някъде. Останалото от нашата история е стигането до летището, където чакахме 8 часа за полета и после отлетяхме за вкъщи.

Знам, че всичко това звучи като филм, но наистина се случи! Защо, още не сме напълно сигурни. Смятаме, че виновна е докторката, която каза на Джеймс, нашият човек за контакт, че най-малкият ни син е носител на заразата (единствено тя имаше връзка с лабораторията, също отказваше да ни предостави резултатите, отказваше да ни направи повторен тест и накрая дори ни се извини). Смятаме, това са само наши разсъждения, че може да е направено само за да спрат туристите да идват на ски, за да може да предпазят местните възрастни хора, да затворят планината и да спрат разпространението на заразата. Но това не е извинение за това, което причиниха на нашите деца, семейства, приятели и нас. Разбира се има още много от историята, но нещата продължават да се случват и са в ръцете на властите. Благодаря ви много за загрижеността, нямате идея колко много значеше за нас.

Мат“

Преводът е публикуван на ekonovini.bg.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram