А кой ще компенсира 1,5 млн. ударени от локдауна бг семейства и ще предпази финансовата система от срив?


Патетични възвания не вършат работа при налагане на локдаун, нито бягането от отговорностМерките ще засегнат всички 1,5 млн. българи в частния сектор, защото всички браншове са свързани помежду си. Също така и техните семейства. Но и всички останали 5,5 млн. българи, които хората от частния сектор издържат с труда и данъците си. Това са 532 000 на заплата в публичния сектор, включително лекарите, даже в частните болници, издържани от НЗОК, над 2,3 млн. пенсионери, инвалидите и децата.
Ако „частниците” не могат да работят, няма как и да плащат данъци и осигуровки, а на всеки работещ „частно” се падат повече от 4, които висят на гърба му. Статистика!
България е единствената страна, където се налага локдаун без икономически мерки. Франция поема 80 – 100% от разходите на частния бизнес според декларирания оборот за същия период на 2019 г. 
И, също като Германия, НЕ затваря училищата и

всички магазини.
Не говорим изобщо за Белгия, където почти месец има локдаун, а смъртите на 100 000 души население са повече от нашите. Тя обаче изнася болни в Германия, а ние къде бихме могли? Никъде!
Никой във властта не се е сетил също, че не може без обявяване на мерки за компенсации на финансовата система. Тя вече 9 месеца поема отлагане и неплащане на кредити, което се отразява с неимоверно повишаване на таксите за клиентите, които все още се разплащат – т.е. пак частния сектор. Никой дори не е питал финансовите институции в състояние ли са да поемат още 4 месеца, или още 6. И ако не са, какво следва? За всички, които нямат пълни с евро и злато чекмеджета.

Снимка: Капитал

19 минути

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram