Асен Василев: С ДБ ще представим кабинет на малцинството

С „Демократична България“ продължаваме разговорите. Ако представим кабинет, той ще бъде кабинет на малцинството. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев, предаде Новини.бг.

„Както знаете, ние водим разговори с „Демократична България“от известно време. Ще ги финализираме в следващите един-два дни. Помните, че преди месец казахме, че за да е успешно едно правителство, трябва да се приемат законодателни актове, свързани с със законите за ПВУ, съдебната реформа, промени в службите и бюджета. Имаме този удължителен закон, който донякъде върши работа“, каза още той.

Според него, ако парламентът сериозно иска да се отнесе към този втори мандат, трябва най-после тези законодателни актове да влязат в програмата на парламента и в комисиите, и в зала, за да се види някаква воля за работа.

„Надявам се да има достатъчно време да бъдат внесени от парламента тези девет гаранции, които са необходими, за да може един кабинет на малцинството да си свърши работата при липса на парламентарна подкрепа, да има време да се внесат в комисии“, допълни още той.

„С ДБ ще представим кабинет на малцинството, ако има гаранции, че той ще си свърши работата. Оттам нататък всяка парламентарна сила ще прецени дали иска да подкрепи този кабинет директно или индиректно“, категоричен е Василев.

Ако наистина сериозно парламентът иска да се отнесе към втория мандат, трябва най-после тези законодателни актове да влязат в програмата му в комисиите и в залата, за да видим някаква воля за работа, коментира той.

Както обявихме с „Демократична България“, ще предложим кабинет на малцинството, ако има гаранции, че той може да си свърши работата, каза съпредседателят на ПП. Оттам нататък всяка от парламентарно представените политически сили ще трябва да прецени дали иска или не иска да подкрепи този кабинет директно или индиректно, допълни Василев.

Епицентър.БГ 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram