Асен Василев категоричен: Няма да разговаряме с БСП за правителство, те не са ни партньор

Ние сме заявили, че ще бъдем конструктивна опозиция, което не означава че ще гласуваме напук. 

Това заяви съпредседателят на ПП Асен василев. Той призна, че ПП има сходни позиции с ГЕРБ.  190 000 са  невалидни бюлетини  при смесеното гласуване с машина и хартия, каза Василев.

БСП не са потенциален коалиционен партньор за „Продължаваме промяната“ към момента, поясни Василев.

„Няма  да разговаряме с БСП при вотри мандат, Те не искат честни кметски избори“, заяви категорично Асен Василев.

С ДБ може да имаме общи кандидатури на местния вот, поясни Василев. ПП няма да търси подкрепа от ГЕРБ за правителство.  

Има 16 точки, които за нас са важни, ясно заявихме, че подкрепяме еврото и сме за военна помощ за Украйна. По тези позиции имаме сходни позиции с ГЕРБ, но това не се отнася за хартиената бюлетина“, каза по БСП съпредседателят на ПП Асен Василев, във връзка с разговорите между двете партии.

„ГЕРБ посочиха, че приемат бюджетният дефицит да бъде 2.1 процента. Напълно възможно е всички финансови политики да се осъществят и да не се нарушава фискалната дисциплина. Черните сценарии няма да се реализират“, посочи той.

Служебният министър нарушава закона в момента, това е политика на замразяването на доходите“, каза Василев, във връзка с предложението на служебния кабинет за удължаване на държавния бюджет.

Не се притесняваме от енергийния министър“, каза Василев, след като днес служ. министър на енергетиката Росен Христов се яви в Националната следствена служба, където беше призован като свидетел по разследването за спирането на договора за доставките на газ от „Газпром“.

Василев обясни, че ПП са започнали предварителни разговори с „Демократична България“, в случай, че вторият мандат отиде при тях. Според него обаче, няма вариант да се разговаря с БСП, които не са потенциален коалиционен партньор.

„Няма как да има парламент, без да е подкрепен от ГЕРБ, ДПС или „Възраждане“. Това е математиката“, посочи Василев.

Василев отрече съмненията за сериозно разцепление в „Продължаваме Промяната“, след като на гласуването за покупка на изтребители се оформиха две крила в парламентарната група на ПП.

„Твърде сме млади за да има разнобой“, обяви Василев, и посочи, че всеки е свободен да гласува както намери за добре.

Имаше консервативно планиране в Министерство на финансите което ние се опитахме да преборим, смята Василев. Миналата година дефицитът беше 3 процента. По думите на Василев всички тези черни сценарии не се реализираха. Ние не се притесняваме, заяви съпредседателят на ПП относно договорите за газа. Ние вярваме че системата ще се свърши работа, убеден е той.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram